A támogatott projekt a Kisfaludy Turisztikai Fejlesztési Program keretében valósul meg.

Négycsillagos szálloda létesítése Debrecen belvárosában

 • Kedvezményezett neve: Bajcsy Invest Kft.
 • A támogatott projekt címe: “Négycsillagos szálloda létesítése Debrecen belvárosában”
 • Pályázat azonosító száma: KSZK-NSZK: 035/2019
 • A szerződött támogatás összege: 3.452.809.300,- Ft
 • A támogatás mértéke (%-ban): 49,99%
 • A támogatott projekt tartalmának rövid bemutatása: A projekt Debrecen belvárosában egy új, négy csillagos szálloda létesítésére irányul. A projekt megvalósítója a Bajcsy Invest Kft., amely azzal a céllal tűzte ki a beruházás megvalósítását, hogy a város gazdasági fejlődése által indukált üzleti turizmusban jelentkező szállás keresletet kielégítse. A létesítményben 155 szoba várja a vendégeket összesen 10.451 m2 nettó hasznos alapterületen. A szálloda épületében a vendégek igényeit szolgálja egy 90 fős belső kapacitású étterem egy hozzá kapcsolódó 35 fős bár és 30 fős terasz, továbbá 100 fős kapacitással bíró szekcionálható konferenciaterem, valamint egy 80 férőhelyes mélygarázs.

  A szálloda Debrecen belvárosában, annak is a frekventált részén épül fel, ily módon a történelmi városközpont, a Református Nagytemplom és Csokonai Színház, a múzeum negyed néhány perc sétával elérhető. 

  A projektgazda nagy hangsúlyt helyez a helyi és térségi adottságok, szolgáltatások, termékek kiaknázására, az erőforrások és értékek megőrzésére, népszerűsítésére, melyet beszerzési és szolgáltatási stratégiája tükröz. Étterme az ikonikus helyi ízeket az étlapjára tűzi.

  A projekt elszámolható összköltsége 6.907.000.000 Forint, melyhez a pályázó szervezet nagyvállalatként 49,99% intenzitás mellett 3.452.809.300 Forint támogatást nyert el. A projekt költségvetése a beruházási (építési, infrastrukturális beruházások, eszközbeszerzések) tételekből, valamint a megvalósításhoz kapcsolódó szolgáltatásokból áll.

  A projekt révén: Debrecen első nemzetközi szállodalánchoz tartozó MERCURE hotele nyílik meg; jelentős mértékben bővül a térség szálláshely kínálata; a magas szolgáltatási színvonal, a korszerű és környezetbarát megoldások, szolgáltatások a város turisztikai vonzerejét növelik; jelentős számú munkahelyteremtést, helyi idegenforgalmi és iparűzési adóbevételt eredményez, továbbá katalizátorként hat a helyi és térségi vállalkozásokra. 
 • A támogatott projekt befejezési dátuma: 2022. szeptember 15.

Pályázati közlemények

Vissza nem terítendő támogatást nyert a Bajcsy Invest Kft. új, négy csillagos szálloda létesítésére Debrecen belvárosában

A Kisfaludy Szálláshelyfejlesztési Konstrukció – Nagy kapacitású meglévő szállodák fejlesztése és új szállodák létesítése című pályázati felhívásra benyújtott „Új, négy csillagos szálloda létesítésére Debrecen belvárosában” elnevezésű projekt megvalósítására a Bajcsy Invest Kft. 3 452 809 300,- Ft vissza nem térítendő támogatást nyert el.

Magyarország Kormánya 2017-ben indította útjára a Kisfaludy Programot. A program keretében 2030-ig 300 milliárd forint értékű szálláshelyfejlesztési beruházás valósulhat meg a vidéki Magyarországon, amelyből 150 milliárd forintot a kormány hazai költségvetési forrásból, vissza nem térítendő támogatás formájában biztosít.

A programnak köszönhetően olyan beruházások támogatására nyílik mód, melyek hosszú távon fenntarthatóak és turisztikai szempontból indokoltak. A fejlesztés által biztosított szolgáltatási színvonal emelkedésével, a kereskedelmi szálláshelyek jelenlegi kapacitásának bővülésével, a vendégek és vendégéjszakák számának emelkedésével a vendégek költésének növekedése, valamint a szezonális ingadozások kiegyenlítődése várható.

A Kisfaludy Program első ütemének köszönhetően a vidéki Magyarországon több, mint 80 milliárd forint értékben valósulnak meg fejlesztések a következő években, amelyhez a magyar kormány közel 50 milliárd forint vissza nem térítendő támogatást ad.

A Bajcsy Invest Kft. Debrecen bevárosában a Bajcsy Zsilinszky utca 7-13. szám alatti tervezi megépíteni a 4 csillagos szállodát. A területet már előkészítették, a rajta levő ingatlanokat elbontották.  A beruházás jogerős építési engedéllyel rendelkezik. A tervek szerint 2020. 4. negyedévében elindul.

További hírek