A front a Bajcsy-Zsilinszky utcára néz majd. Íme, a látványtervek!

A bejárati szint feletti négy emeleten összesen 155 szobával épül meg Debrecen új négycsillagos, üzleti szállodája a Bajcsy-Zsilinszky utcán. A kivitelező megvan, a munkaterületet november közepén átadták, amint az alvállalkozókat kiválasztják, indulhat a tényléges munkavégzés a belvárosi ingatlanon, ahol a bontásokat már év közben elvégezték.

A Cívishír nemrég írt arról, hogy a debreceni Hunépet is magában foglaló Szinorg Csoport projektcége, a Bajcsy Invest Kft. mintegy 3,45 milliárd forintot nyert szállodaépítésre az állami forrású Kisfaludy-programból. A beruházás költségének másik felét a magáncég állja, az első vendégeket 2022 nyarán fogadnák.

A 310 férőhelyes szálloda mintegy tízezer négyzetméternyi hasznos alapterületén nagyobb étterem, bár és előcsarnok, külső éttermi terasz is helyet kap majd egy 120 főre méretezett konferenciatérrel együtt. 

A szálloda alatt egyszintes mélygarázst alakítanak ki. Mint Varga László ügyvezető a Cívishírnek elmondta, ez a vendégeket szolgálja és a Hatvan utca irányából lehet majd behajtani. A szálloda főbejárata viszont a Bajcsy-Zsilinszky utcára fog nézni, ahol az épület funkciójához illeszkedő öblöt építenek ki. Azt is megtudtuk, hogy a szállodaüzemeltetést és az építtetést egyaránt a beruházó kívánja ellátni. Az új hotellel 55 munkahely is létrejön.

A cél az úgynevezett MICE turizmus kihasználása. A rövidítés az angol Meetings, Incentives, Conferences, and Exhibitions kifejezés rövidítése, a lényeg, hogy az előre eltervezetten, konkrét céllal (üzleti találkozók, jutalomutak, konferenciák, bemutatók) Debrecenbe, a térségbe érkezők szállóhelyeként működnének.

Forrás: Cívishír

Fotók: BORD Építész Stúdió