Vissza nem terítendő támogatást nyert a Bajcsy Invest Kft. új, négy csillagos szálloda létesítésére Debrecen belvárosában

A Kisfaludy Szálláshelyfejlesztési Konstrukció – Nagy kapacitású meglévő szállodák fejlesztése és új szállodák létesítése című pályázati felhívásra benyújtott „Új, négy csillagos szálloda létesítésére Debrecen belvárosában” elnevezésű projekt megvalósítására a Bajcsy Invest Kft. 3 452 809 300,- Ft vissza nem térítendő támogatást nyert el.

Magyarország Kormánya 2017-ben indította útjára a Kisfaludy Programot. A program keretében 2030-ig 300 milliárd forint értékű szálláshelyfejlesztési beruházás valósulhat meg a vidéki Magyarországon, amelyből 150 milliárd forintot a kormány hazai költségvetési forrásból, vissza nem térítendő támogatás formájában biztosít.

A programnak köszönhetően olyan beruházások támogatására nyílik mód, melyek hosszú távon fenntarthatóak és turisztikai szempontból indokoltak. A fejlesztés által biztosított szolgáltatási színvonal emelkedésével, a kereskedelmi szálláshelyek jelenlegi kapacitásának bővülésével, a vendégek és vendégéjszakák számának emelkedésével a vendégek költésének növekedése, valamint a szezonális ingadozások kiegyenlítődése várható.

A Kisfaludy Program első ütemének köszönhetően a vidéki Magyarországon több, mint 80 milliárd forint értékben valósulnak meg fejlesztések a következő években, amelyhez a magyar kormány közel 50 milliárd forint vissza nem térítendő támogatást ad.

A Bajcsy Invest Kft. Debrecen bevárosában a Bajcsy Zsilinszky utca 7-13. szám alatti tervezi megépíteni a 4 csillagos szállodát. A területet már előkészítették, a rajta levő ingatlanokat elbontották.  A beruházás jogerős építési engedéllyel rendelkezik. A tervek szerint 2020. 4. negyedévében elindul.