Négycsillagos üzleti szállodát épít Debrecen belvárosában a Hunépet is magában foglaló Szinorg Csoport projektcége, a Bajcsy Invest Kft.Júniusban tették le az új hotel alapkövét a Bajcsy-Zsilinszky utcán, a tervek szerint jövő nyáron már meg is nyitja kapuit az első nagy nemzetközi brand alatt működő szálloda a városban.


A Bajcsy-Zsilinszky utcán a bejárati szint feletti négy lakószinten összesen 155 szobát, illetve apartmant alakítanak ki. Lesz a hotelben egy 120 fős étterem és egy ugyancsak 120 fős konferenciaterem is, a vendégek autóikkal a mélygarázsban parkolhatnak majd le.


Október 5-én, kedden Szűcs Gyula, a Szinorg Universal Zrt. elnök-vezérigazgatója bejelentette, hogy 106 napja tették le az alapkövet, s most érték el az épület legmagasabb pontját. Az esemény alkalmából bokrétaavató ünnepséget tartottak. Szűcs Gyula úgy fogalmazott, innen a következő ünnepségig több idő kell majd, mint az alapkőletételtől a bokrétaavatóig. Elmondta, július második felében, nagyszabású rendezvénnyel szeretnék majd megnyitni az első debreceni, nemzetközi brand alatt működő Mercure szállodát.Papp László polgármester arról beszélt, hogy Debrecen turisztikai szempontból egy erős ősz előtt áll.

– A város gazdaságát tekintve egy olyan korszakát éli, amikor nincs olyan szektor, amely ne növekedne, fejlődne és ne generálna új munkahelyeket. A turizmus az egyik leginkább növekedést mutató ágazata a debreceni gazdaságnak – fogalmazott a polgármester.

Hozzátette, Debrecen szállodái ezen a hétvégén is telt házzal működnek. A nyári számok azt mutatják, hogy idén több mint 11 százalékkal növekedett a vendégéjszakák száma a tavalyi szezonhoz képest. Arra számítanak, hogy a következő időszakban lendületet mutat újra a nemzetközi légi közlekedés, amiből Debrecen is ki tudja venni majd a részét – emiatt van szükség hasonló fejlesztésekre.

Papp László hangsúlyozta, hogy a Bajcsy-Zsilinszky utcai intézmény esetében üzleti és nem wellness szállodáról beszélünk.

– Egy város fejlődésének mérője az, hogy milyen épületek jönnek létre, milyen ingatlanfejlesztések valósulnak meg. Debrecenben ebből a szempontból jó teljesítménnyel rendelkezik. Legyen szó az ipari parkok, oktatási intézmények vagy turisztikai fejlesztésekről Debrecenben ikonikus és nagy jelentőségű épületek jönnek létre – fejtette ki a polgármester.

Elmondta, hogy a szálloda másik nagyon fontos érdeme, hogy az első nagy nemzetközi brandet is elhozza a városba.

Forrás: dehir.hu
Szerkesztő: Gál Orsolya