A Bajcsy-Zsilinszky utcán épülő Mercure Debrecenben 155 szobát, illetve apartmant alakítanak ki. Emellett még hat hotelberuházás van folyamatban vagy áll előkészítés alatt Debrecenben.

Négycsillagos üzleti szállodát épít Debrecen belvárosában a Hunépet is magában foglaló Szinorg Csoport projektcége, a Bajcsy Invest Kft.

A debreceni szálloda az Accor nemzetközi hotelcsoport tagja lesz, s a Mercure Debrecen nevet viseli majd. Az Accor Csoport most közleményben jelentette be, hogy a hotel augusztusban fogadja majd első vendégeit.

A Bajcsy-Zsilinszky utcán a bejárati szint feletti négy lakószinten összesen 155 szobát, illetve apartmant alakítanak ki. Lesz a hotelben egy 120 fős étterem és egy ugyancsak 120 fős konferenciaterem is, a vendégek autóikkal a mélygarázsban parkolhatnak majd le.

„A Mercure márka minden felső-középkategóriás szállodája egy történetet mesél el a helyszínről és annak kulturális örökségéről, lehetővé téve vendégeink számára, hogy minden úti célt megélhessenek. Minden Mercure szálloda egyedi, de mindegyikben ugyanaz a szenvedély mutatkozik meg a magas színvonalú szolgáltatások iránt”  – mondja Dilek Sezer, az Accor délkelet-európai fejlesztési igazgatója.

„Debrecen nemcsak szabadidős és kulturális célpont, hanem a keleti régió fontos üzleti és gazdasági központja is. A projekt tehát kulcsfontosságú lehetőség számunkra a regionális hálózatunk bővítésére”

– fogalmazott.

Szűcs Gyula, a Szinorg Universal Zrt. vezérigazgatója pedig azt emelte ki, hogy hosszas megfontolás és számos nemzetközi szállodalánc kiértékelése után választották az Accort partnerüknek. „Örömünkre szolgál, hogy Debrecen legújabb üzleti szállodáját egy nemzetközi márka támogatja, amely magas színvonalú vendégélményt kínál az utazóknak” – tette hozzá.

A Bajcsy Invest Kft. a Kisfaludy-programban 3 milliárd 453 millió forint állami támogatást nyert a hotel megépítésére, a teljes beruházás 8 milliárd 200 millió forintba kerül, a különbözetet a fejlesztő saját erőből, valamint banki finanszírozásból fedezi. A szállodát Bordás Péter cége, a Bord Építész Stúdió Kft. tervezte.

A hotel igazgatója Demény Gábor lesz, aki 2008-ban csatlakozott az Accor Food and Beverage csapatához. 2010-től hét évet töltött az Egyesült Királyságban – a Novotel London Tower Bridge-nél étteremvezetőként, az Ibis Brighton City Centre-Station hotelben pedig szállodaigazgató-helyettesként. 2017-ben tért vissza Magyarországra, az Ibis Budapest Centrum vezetőjeként. 2020 októbere óta az Ibis Budapest Centrum és az Ibis Budapest City szállodák klaszterigazgatójaként dolgozott.

A Mercure Debrecen a hetedik hotelberuházás, ami folyamatban van vagy előkészítés alatt áll Debrecenben.

Forrás:

https://www.dehir.hu/debrecen/augusztusban-nyit-a-negycsillagos-szalloda-debrecen-belvarosaban/2022/04/19/