Új, 4 csillagos superior minősítésű szálloda nyílt Debrecenben a Bajcsy-Zsilinszky utcán. A Szinorg Universal Zrt. projektcégének, a Bajcsy Invest Kft. beruházásában elkészült Mercure Debrecen 8,4 milliárd Ft értékben épült, melyből 3,5 milliárd Ft a Magyar Turisztikai Ügynökség Kisfaludy-programjának keretén belül kapott támogatás.A kivitelezési munkálatokat 2020 novemberében kezdték meg, az Accor szállodamenedzsment bevonásával. A hotel 135 szobával, 20 apartmannal, valamint konferenciatermekkel, étteremmel, kávézóval és fitneszszolgáltatással várja üzleti céllal érkező vendégeit.


Az ünnepélyes átadás és szalagvágás 2022. augusztus 21-én volt, melyen Szűcs Gyula, a Szinorg Universal Zrt. elnök-vezérigazgatója nyitóbeszédében kiemelte, „Egy olyan fejlesztés végére értünk, amely Debrecenben a legjelentősebbek közé tartozik, míg a cégcsoportunk tekintetében eddig ez volt a legnagyobb. Egy 155 szobás, négy csillag superior minősítésű szállodát építettünk fel a város szívében…”


Sabina Bartyzel, az Accor kelet-európai régióvezetője szintén jelen volt az eseményen. Köszöntőjében arról tájékoztatott, hogy világszerte mintegy 110 országban vannak jelen, 5300 szálloda tartozik a láncolatba, melyek közül Magyarországon a debreceni Mercure a 24. a sorban.Gulyás Gergely, miniszterelnökséget vezető miniszter merész vállalkozásnak nevezte a koronavírus-járvány idején szállodát építeni, azonban a magyar turizmus ismét fellendülni látszik, amelyben Debrecen kiemelt szerephez jut.


Papp László, Debrecen polgármestere örömét fejezte ki, hogy 10-12 év után ismét egy minőségi, komoly léptékű hotelavató részese lehet. Időszerűnek tartotta a szállodafejlesztésben történő előrelépést. Kiemelte, hogy Debrecen erőssége az eseményturizmus és hangsúlyozta, hogy a nemzetközi rendezvények látogatói keresik a minőségi szálláshelyeket. 


Forrás: Haon

Fotó: Molnár Péter